My Inner Peace

Primii pași printre obiceiurile din Cairo – sfaturi pentru o bună călătorie pe cont propriu (DYI)

După 2 ore de somn, trezirea nu a fost ușoară, dar a fost necesară, deoarece ”șoferul” nostru venea la 9:00 AM pentru a începe aventura egipteană. Am mers pe acoperișul hotelului pentru a lua micul dejun, unde există o terasă frumoasă de unde se poate vedea o panoramă frumoasă a orașului Cairo. Priveliștea era uimitoare, totuși ne grăbeam și a trebuit să așteptăm mai mult de 30 de minute pentru ca totul să fie gătit pe loc. În acest fel, am aflat că, din cauza pandemiei și, în consecință, a numărului redus de turiști, o mulțime de hoteluri nu mai oferă buffet suedez la micul dejun pentru a evita risipa de alimente și resurse. Prin urmare, gătesc pe loc doar pentru persoanele prezente în sala de mese pentru micul dejun. Neavând aceste informații în avans, am ajuns să așteptăm micul dejun și să facem o simpatică doamnă egipteancă să ne aștepte o jumătate de oră. Vestea bună: micul dejun a fost uimitor! Falafel, ouă fierte, cartofi prăjiți, legume, brânză, pâine, unt, gem și ceai. Am fost impresionată, dar din păcate acest mic dejun uimitor a fost servit doar în prima zi. Vestea proastă: a doua și a patra zi am primit mai puțină mâncare, fără Falafel și fără legume, ceea ce m-a întristat și revoltat la un moment dat.

Amin Hotel Cairo mic dejun

Odată ce ne-am întâlnit cu ”șoferul” nostru, Esra, o doamnă drăguță care ne-a fost recomandată de un prieten apropiat, ne-am îndreptat către Ministerul Turismului și Antichităților din Zamalek (Cairo) pentru a cumpăra pass-urile pentru Cairo și Luxor. Dacă aveți în vedere să vizitați o mulțime de situri arheologice și obiective turistice atât în ​​Cairo, cât și în Luxor, ar trebui să le cumpărați cu siguranță pe ambele, deoarece veți primi o reducere de 50% pentru Luxor Pass, care este mai scump. În acest fel veți economisi o mulțime de bani și, dacă mergeți într-o perioadă cu un număr mare de turiști, puteți cozile de la intrare. Este foarte important să cunoașteți aceste informații, deoarece niciun ghid local sau angajat în diferite situri arheologice sau obiective turistice nu este familiarizat cu ele, chiar dacă abonamentele au fost introduse încă din 2016. Pentru noi, Cairo Pass care costă 100 USD sau 90 EUR, luat separat, nu a meritat pentru că nu am reușit să vizităm tot ce aveam în itinerariul nostru. Acest este valabil numai dacă luăm în considerare taxele de intrare ale obiectivelor turistice pe care am reușit să le vedem, care ne-ar fi costat 73,5 EUR / persoană față de 90 EUR / persoană plătite pentru Cairo Pass. Altfel, dacă am fi reușit să vedem totul, taxele de intrare au fost de 95,5 EUR / persoană față de Cairo Pass 90 EUR / persoană. Cu toate acestea, diferența mare nu se simte la Cairo Pass, ci la Premium Luxor Pass. Achiziționarea ambelor ne-a economisit 91,5 EUR / persoană sau 111 USD / persoană. Prin urmare, Cairo Pass + Luxor Premium Pass ambele vândute cu 200 USD / persoană sau 180 EUR / persoană a fost o alegere înțeleaptă. Mai mult, ambele sunt valabile timp de 5 zile, deci dacă doriți să mergeți și să vizitați același sit în zile diferite, o puteți face fără a plăti taxa de intrare de mai multe ori.

Cairo Pass

Pentru Luxor aveți 2 opțiuni:

1. Standard Luxor Pass costă 100 $ sau 90 EUR și include toate siturile din zona Luxor, inclusiv Luxor East și West Bank, Templele Luxor și Karnak, cu excepția Mormintelor Seti I, Tutankhamun și Nefertari.

2. Premium Luxor Pass costă 200 $ sau 180 EUR și include toate siturile din zona Luxor, inclusiv Luxor East și West Bank, Templele Luxor și Karnak, plus Mormintele lui Seti I, Tutankhamun și Nefertari.

Sinceră să fiu, dacă vedeți aceste trei morminte care sunt mai scumpe și pentru care trebuie să plătiți un bilet separat dacă nu aveți Luxor Premium Pass, este ca și cum ați vedea toate celelalte morminte din Valea Regilor și din Valea Reginelor. Majoritatea sunt foarte asemănătoare, dar într-o formă mai puțin bună decât acestea trei. Dar vom vorbi mai multe despre siturile din Luxor într-un articol separat dedicat acestui loc magic.

Deci, dacă vă decideți să cumpărați abonamentele, ar trebui să aveți 2 fotografii tip pașaport și USD sau EUR în bancnote noi. Dacă banii nu sunt într-o formă foarte bună, vor fi respinși. Doamna de la Ministerul Turismului și Antichităților a spus că Banca Națională Egipteană nu acceptă bancnote vechi, așa că aveți grijă de acest aspect în avans. Un alt lucru de care ar trebui să țineți cont este ritmul cu care unele sarcini sunt îndeplinite în Egipt. Am petrecut mai bine de 30 de minute pentru aceste permise și am așteptat doar 5 minute la început, deoarece doamna de acolo a trebuit să termine ce avea de făcut pentru persoana dinaintea noastră. Deci, dacă sunteți obișnuiți să fiți serviți rapid, uitați de asta în Egipt, altfel veți fi foarte frustrați. Și, dacă doamna care vă ajută cu permisele vă va cere să vă așezați, mai bine o ascultați de la început, altfel tonul ei va deveni din ce în ce mai aspru. 😊

După ce aveți abonamentele, sunteți liberi să mergeți și să vizitați toate siturile dorite din Cairo și Luxor (pentru Premium Pass), dar aveți grijă de ele. După cum am spus mai devreme, angajații siturilor nu sunt toți informați de existența acestor permise, în special în Cairo, așa că se vor uita ciudat la ele, le vor analiza, vor întreba un superior dacă este ok să te lase să treci pe baza lor și nu vor trata acea bucată de hârtie cu amabilitate. Fiind scrisă cu cerneală, la un moment dat cerneala se poate șterge, așa că fiți foarte atenți. În Valea Reginelor din Luxor am avut o situație ciudată cu un tip de la intrare. Nu a vrut să ne dea înapoi permisele fără să-l plătim. Am refuzat să-i dăm bani și, la un moment dat, în timp ce încercam să-i explicăm că nu trebuie să plătim nimic, am încercat să iau înapoi permisele, dar el nu le-a dat drumul din mână. Prin urmare, a trebuit să I le smulg dintre degete și, în acest proces, datorită rezistenței sale, o mică parte a fotografiei mele de pe permis a fost deteriorată. Toate acestea s-au întâmplat în fața a doi polițiști care stăteau lângă el și zâmbeau în timp ce încercam să ne recuperăm permisele. Deci, fiți atenți și încercați să nu dați permisul tuturor celor care cer să-l vadă. Este mai bine să-l arătați din mână, dar nu este întotdeauna posibil, deoarece unii dintre ei vor insista să-l dați să-l studieze sau să ceară permisiunea unui superior. Deci, dacă aveți parte de vreun abuz, insistați doar să-l luați înapoi explicând în toate modurile posibile că nu trebuie să plătiți nimic, deoarece abonamentele vă oferă trecere gratuită în toate zonele din și de lângă Cairo și Luxor (doar Premium Pass acoperă totul).

Revenind la prima noastră zi… Esra ne aștepta în mașină să ne întoarcem de la Ministerul Turismului și Antichităților din Cairo cu permisele noastre și să începem călătoria propriu-zisă. Într-un final, în jurul orei 11:00 AM ne-am îndreptat spre piramidele din Sahara.

Ministerul Turismului și Antichităților din Zamalek Cairo

Va urma…

Sunt autor independent, iar dacă vă place ceea ce scriu, vă invit să-mi susțineți activitatea printr-o donație la alegere.


 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *